HATAY'ın Samandağ İlçesi'ndeki cezaevinden kaçan 6 hükümlüye yardım ettiği iddia edilen infaz koruma memuru 36 yaşındaki Ali Çulha, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
15 Ocak'ta Samandağ K1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 'hırsızlık' suçundan hükümlü Ekrem Karabulut, İbrahim Ürkmez, Kadir Akgöl ve Ediz Yaşan ile 'gasp' suçundan hükümlü Fatih Kara ve 'adam yaralama' suçundan hükümlü Rıdvan Barık'a cezaevinden firar etmeleri sırasında yardım ettiği öne sürülen infaz koruma memuru Ali Çulha, jandarmadaki sorgusunun ardından Samandağ Adliyesi'ne sevk edildi.
Hükümlülerin kaçtığı çay ocağı penceresinin demirlerini kesmekte kullandıkları demir testereyi temin ettiği ve kaçarken de cezaevinin elektriklerini kestiği öne sürülen Çulha, ifade verdiği cumhuriyet savcısının tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Adliye çıkışında dışarıda bekleyen gazetecileri görünce eliyle yüzünü kapatan Çulha, polis aracına bindirilerek Antakya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.
HALEN YOĞUN BAKIMDA
Meslektaşı Ali Çulha'nın yardım ettiği hükümlülerin kaçarken döverek ağır yaraladığı İnfaz Koruma Memuru Fayat Toy'un ise Antakya Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ndeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi. 1'inin teslim olduğu, 4'ünün de güvenlik güçlerince yakalandığı 6 firariden Ekrem Karabulut'un yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.