KARABÜK'te oto kurtarma firması sahibi Erdoğan Kovancı, ağır tonajdan sürekli ceza yazıldığını ileri sürdüğü araçlarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Yol Kenarı Denetim İstasyonu'na çekerek kantarın faaliyetini durdurdu. Kantardaki 7 aracından birini yakmaya kalkan Kovancı, gözaltına alındı.
Erdoğan Kovancı, Karabük Ankara Karayolu'nun Kemaloyman mevkiindeki Yol Kenarı Denetim İstasyonu'na gece yarası 7 oto kurtarma aracıyla geldi. Kovancı, çalışanlarına araçları istasyonun üzerine park ettirip, kantarın denetim faaliyetini durdurdu. Araçların anahtarlarını alan Kovancı, elindeki ceza makbuzlarını gazetecilere göstererek ağır tonaj uygulamalarından çok sayıda ceza kesildiğini söyledi. Kovancı, şöyle konuştu:
"Oy pusulası gibi ceza var. Bir kere olsun 'hayırlı yolculuklar' demiyorlar. Karabük haricinde hiç bir ilde böyle bir uygulama yok. Yeter artık, canıma tak etti. 110 bin lira para verdiğim aracımı burada yakacağım. Dünya kadar insan gelsin, buradaki araçlarımı kaldırmayacağım. Kaldıracaklarsa gelsinler vinçle kaldırsınlar. Bu kantar kapansın. Devletten gelecek cezaya razıyım ama buradan gelecek cezaya razı değilim. 10 kilo 40 gramdan ceza yedim. Deneyimli personelimi bırakıp jokeyler gibi 40 kiloluk insan mı bulacağım ne yapacağım."
Elindeki çakmakla kantarın üzerindeki araçlarından birine doğru giden Kovancı'yı bir çalışanı durdurmaya çalıştı. Bu sırada gelen jandarma ekipleri Kovancı'ya müdahale etti. Jandarmanın ikna çabasına rağmen anahtarları vermeyen Kovancı, yine yakmak istediği aracına doğru yönelince gözaltına alındı. Kovancı, karakola götürülürken, araçların kantarın üzerinden kaldırılmaması nedeniyle denetim faaliyetinin henüz başlamadığı belirtildi.