Şafak SAĞ/ CEYLANPINAR(Şanlıurfa)- ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçe Belediye Başkanı AK Partili Menderes Atilla'nın aracının geçişi sırasında meydana gelen ve 4 kişinin yaralandığı bombalı ve silahlı saldırıyla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı. İlçede de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.
Dün saat 23.40'da ilçenin girişindeki Viranşehir Caddesi'nde park etmiş otomobile yerleştirilen bomba, Belediye Başkanının geçişi sırasında patlatıldı. Ardından başka bir otomobildeki kişiler de Atilla'nın aracına otomatik tüfeklerle ateş açtı. Saldırıda Atilla yara almadan kurtulurken, şoförü ile 3'ü polis memuru olmak üzere 4 kişi yaralandı. yaralıların durumlarının ağır olmadığı belirtilirken, saldırıda zarar gören çevredeki ev ve işyerleri ile 8 araçta polisler tarafından uzun süre inceleme yapıldı. Olay yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından zarar gören araçlar çekici ile kaldırıldı.
Geniş çaplı soruşturma başlatan polisler, olay yerinin 'kör nokta' olarak nitelendirilen bölgede olması nedeniyle, saldırı öncesi ve sonrasındaki zaman diliminde ilçede bulunan bütün kamera kayıtlarını incelemeye alarak şüphelilere yönelik bilgi toplamaya çalıştı. Patlamanın meydana geldiği otomobil ise detaylı inceleme için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü otoparkına götürüldü.
2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Terörle Mücadele Şubesi polisleri, Ceylanpınar Belediye Başkanı Atilla'ya yönelik bombalı saldırı sonrası 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Sabah saatlerinde polisin düzenlediği operasyonda O.F. ve H.D.'nin gözaltına alındığı ve sorgulanmak üzere Şanlıurfa'ya getirildiği bildirildi.
Öte yandan saldırıdan yara almadan kurtulan Belediye Başkanı Menderes Atilla ise belediye binasına gitmeyerek evinde 'Geçmiş olsun' ziyaretlerini kabul etti.

FOTOĞRAFLI