GAZİANTEP'te, çeyiz götüren konvoya pompalı tüfekle açılan ateş sonucu 13 yaşındaki Ahmet Kantar'ın ölümüne ve 8 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Abdülkadir B. ile 13 yaşındaki oğlu M., sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Olay, dün öğleden sonra merkeze bağlı Dülük Köyü'nde meydana geldi. Komşu Abdülkadir B. ile Kantar ailesine mensup kişiler arasında 1 ay önce çocuk konusunda kavga çıktı. Abdülkadir B., dün husumetli olduğu Kantar ailesine mensup Akif ve Gülten çiftinin çeyizinin taşındığı konvoya evinin balkonundan pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırıda tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Ahmet Kantar, Bilal Kantar, Bilal Kantar, Reşit Kantar, Yusuf Seyhan, İbrahim Atalay, Mehmet Özkan, Mahmut Özkan ile Ali Göçer yaralandı.
2 GÖZALTI
Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Abdülkadir B. ile oğlu M.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.B., 18 yaşından küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, babası Abdülkadir B. ise, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
HASTANEDE ÖLDÜ
Yaralılardan 13 yaşındaki Ahmet Kantar, tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı öldü. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Kantar'ın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Hastanelerde tedavisi süren yaralılardan 13 yaşındaki Bilal Kantar ile İbrahim Atalay'ın hayati tehlikelerinin devam ettiği bildirildi.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusuna başlanan Abdülkadir B., tüfeği ateşlediğini kabul etmedi. Suçlamaları kabul etmeyen Abdülkadir B., tüfeği oğlunun ateşlediğini ve olayla bir ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Abdülkadir B. ile oğlu M., emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından 'Kasten adam öldürme ve yaralama' suçundan adliyeye sevk edildi.