GAZİANTEP'te oturan 35 yaşındaki Abdülkadir B., geçen ay çocuk konusunda kavga ettiği komşusu Kantar ailesinin çeyiz götüren konvoyuna, evinin balkonundan pompalı tüfekle ateş açtı. Abdülkadir B.'nin ateşlediği tüfekten çıkan saçmalar 7 kişiye isabet etti. Yaralananlar hastanelere götürülürken, polis ekipleri Abdülkadir B. ile 13 yaşındaki kardeşi M.'yi gözaltına aldı.
Olay, öğleden sonra merkeze bağlı Dülük Köyü'nde meydana geldi. Komşu Abdülkadir B. ile Kantar ailesine mensup kişiler arasında 1 ay önce çocuk konusunda kavga çıktı. Kavga ardından Abdülkadir B., bugün husumetli olduğu Kantar ailesine mensup Akif ve Gülten çiftinin çeyizinin taşındığı konvoya evinin balkonundan pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırıda tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Ahmet Kantar (40), Bilal Kantar (40), Bilal Kantar (14), Reşit Kantar (15), Yusuf Seylan (19), İbrahim Atalay (18) ve yoldan geçen Mehmet Özkan (37) yaralandı. Yaralılar, köylülerin ihbarı üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü. Tedavilerine başlanılan yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilirken, olayı haber alarak hastanelere koşan yaralıların yakınları sinir kirizi geçirdi.
2 GÖZALTI
Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, Abdülkadir B. ile saldırıda kullandığı pompalı tüfeği eline verdiği öne sürülen kardeşi, 13 yaşındaki M.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.B., 18 yaşından küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, ağabeyi Abdülkadir B. ise, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede ise topladığı çok sayıda boş fişeğe incelemek üzere el koydu. Polis, yeni bir gerginlik çıkmaması için köyde ve yaralıların tedavi gördüğü hastanelerde yoğun önlem aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.