CEYHAN (Adana), () - ADANA'nın Ceyhan İlçesi'ndeki M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki çocuk koğuşunda 15 yaşındaki F.O.'nun, koğuş arkadaşı M.A.'nın tecavüzüne uğradığı iddia edildi. F.O.'nun avukatı Tugay Bek, tecavüzün çocuğun çığlık atması sayesinde ortaya çıktığını öne sürererek, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
İddialara göre 1 ay önce adli bir suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olan F.O., günlerce koğuş arkadaşı M.A.'nın tecavüzüne maruz kaldı. F.O.'nun cezaevi yönetimine koğuşta şiddet gördüğünü belirtip başka bir koğuşa alınmak istediğini söyleyen F.O.'nun, korktuğu için tecavüz olayından bahsetmediği belirtilirken, cezaevi yönetimi F.O.'nun isteğini geri çevirdi.
Tecavüzlere daha fazla dayanamayan F.O., 17 Şubat 2014 tarihinde yaşanan son tecavüz olayından sonra bağırdığı ve cezaevi yönetiminin olaydan bu şekilde haberdar olduğu belirtildi. Avukat Tugay Bek, tecavüz olayının kesin olduğunu belirtirken, başka tecavüz olaylarının yaşanıp yaşanmadığının ise bilinmediğini söyledi. Bek ayrıca, F.O.'ya olaydan sonra herhangi bir psikolojik destek sunulmadığını da öne sürdü.

(OA/SS)