Çetin Doğan’ın savunmasını üstlenenlerden sahte avukat olduğu belirlenen Seda A.’nın ifadesinde "Memlekette, benim avukat olduğumu sanıyorlardı. Ben de insanların benim hakkımdaki düşüncelerini boşa çıkarmamak ve babamın eşe dosta karşı zor durumda kalmaması için avukat olmadığımı açıkça söyleyemedim" dediği öğrenildi. Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan'ın ise "Avukat olduğundan ilk etapta şüphe etmedik. Üzerinde avukatlık cübbesi vardı. Cübbe giyerek diğer avukatlarla duruşmalara girdi çıktı" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.
Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın ailesinden çeşitli tarihlerde toplam 3 bin 700 TL para aldığı iddia edilen Seda A. hakkında ailenin ve avukat Hüseyin Ersöz’ün şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Bursa’da yakalanan 30 yaşındaki 'sahte avukat' Seda A., dün Ankara’da sorgulandı. Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Seda A.’nın ifadesi ortaya çıktı.
“CÜZDANIM KAYBOLDUĞU İÇİN PARA İSTEDİM"
1983 doğumlu Seda A. savcılık ifadesinde, Çetin Doğan’ın da sanıkları arasında yer aldığı 28 Şubat davasının görüldüğü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya avukatlık cübbesi giyerek üç defa katıldığını belirtti. Hiçbir sanıktan avukatlık yapacağına dair vekalet almadığını belirten Seda A.'nın "Şikayete konu olayların gelişmesinden yaklaşık üç ay önce cüzdanım kayboldu. Ancak bu cüzdanımın kaybolmasından dolayı resmi kurum veya gazete ilanım olmadı. Ben Eskişehir’den tanıdığım olan Çetin Doğan’ın baldızı olan Nilcan Buyan’a telefonda cüzdanımın kaybolduğunu bildiği için bana para gönderip gönderemeyeceğini sordum. Bana kendisi 3.500 TL’yi o tarihte nişanlım olan Z.D.’nin hesabına borç olarak gönderdi. Bu parayı Z.D’nin banka hesabından birlikte çektik.“ dediği öğrenildi.
“HERKES BENİ AVUKAT BİLDİĞİ İÇİN ÖYLE DAVRANDIM"
Çevresindeki herkesin kendisini avukat olarak bildiğini belirten Seda A.'nın “Herkes beni avukat olarak bildiği için ben de öyle davrandım. Babamdan da çekindiğim için avukat olduğumu söylemedim. Bir anlamda beni memlekette avukat olduğumu sanıyorlardı. Ben de insanların benim hakkımdaki düşüncelerini boşa çıkarmamak ve babamın eşe dosta karşı zor durumda kalmaması için avukat olmadığımı açıkça söyleyemedim. O arada ekonomik olarak zor günlerde geçirdim. Ancak almış olduğum paraların hiçbirini avukatlık ücreti olarak almadım. Borç olarak aldım " diye konuştuğu kaydedildi.
“PİŞMANIM"
Yaşanan durumdan dolayı pişman olduğunu ifade eden Seda A., Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nde de öğrenci olduğunu belirttiği öğrenildi.
NİLGÜN DOĞAN: CÜBBE İLE DURUŞMALARA GİRDİ
Soruşturma kapsamında Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan da müşteki sıfatıyla ifade verdi. Seda A.’nın kendisini arayarak, 28 Şubat davasında kendilerine yardımcı olabileceğini söylediğini belirten Doğan'ın “Mahkeme koridoruna geldi kendisi. Üzerinde avukatlık cübbesi vardı. Bu davada eşimin asıl avukatı Hüseyin Ersöz İstanbul da bulunduğu için Ankara’daki işlerini takip edecek avukata da ihtiyaç duyuyorduk. Cübbe giyerek diğer avukatlarla duruşmalara girdi çıktı" dediği kaydedildi.
NİLGÜN DOĞAN ŞİKAYETÇİ OLDU
İlk etapta Seda A.’nın avukat olduğundan şüphe etmediklerini belirten Nilgün Doğan'ın, “ Gerçek avukatımız Hüseyin Ersöz dava takibi için kendisine vekaletname vermek isteyince avukatlık kimliğini kayıp ettiğini söylediği için vekalet verilemedi. Bizim adımızı kullanarak birçok kişiden para istediğini öğrenince gerçek kimliğini araştırmaya başladık. 8 yıldır hukuk fakültesinden mezun olamadığını öğrendik. Biz kendisine avukatlık ücreti olarak herhangi nakit ödeme yapmadık. Ancak çantasını kaybettiğini söylemesi üzerine, üzerinde parası olmadığı için kendisine 200 TL verdim. Kardeşimde aynı düşünce ile parayı kendisine göndermiş. Seda A.’dan şikayetçiyiz" ifadesini kullandığı kaydedildi.
(BB)