BURSA'da iki kardeşin elebaşılığını yaptığı ve işyeri kurşunlama, işadamlarından haraç isteme olaylarına karıştığı iddia edilen çeteye üye 18 şüpheli, polisin 3 aylık takibi sonucu düzenlenen eşzamanlı operasyon ile yakalndı. 30'dan fazla adreste yapılan aramada 16 tabanca, 2 av tüfeği ve 245 mermi ele geçirdi. 
Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan birçok kez gözaltına alınan ve yargılanan 41 yaşındaki Erol Karataş ile kardeşi 33 yaşındaki Emrah Karataş'ın elebaşılığını yaptığı çete üyeleri iddiaya göre çok sayıda işyeri ve araç kurşunlama olayına karıştı. İşadamlarından da haraç isteyen şüpheliler, savcılıktan alınan izin ile 3 ay önce takibe alındı. 9 ayrı işyeri ve araç kurşunlama ve yaralama olayına karışan cete üyeleri için in çökertilmesi salı günü 30’dan azla adrese Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyon düzenlendi. Toplam 18 şüphelinin gözaltına alındığı aramalarda, 16 tabanca ruhsatsız 2 av tüfeği ve 245 mermi ele geçirildi.
Sorguları tamamlanan 18 şüpheli, 'Silahlı suç örgütü kurmak', 'Tehdit', 'Yaralama', 'İşyeri ve araç kurşunlama' suçlarından bu sabah saatlerinde İnegöl Adliyesi'ne sevk edilirken yoğun güvenlik önlemleri alındı.