İlker KABADAYI/ÇEŞME (İzmir), () - İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, Soma'da ölen maden işçileri adına yüzlerce kişinin katılımıyla sessiz yürüyüş düzenlendi.
İnkılap Caddesi girişindeki Mehmetçik Parkı'nda toplanan yaklaşık 600 kişi, Cumhuriyet Meydanı'na kadar sessizce yürüdü. Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, belediye çalışanları, CHP Çeşme İlçe örgütü, bazı sendikaların üyelerin ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte oturma eylemi de yapıldı.
Üzüntülü olduklarını söyleyen Başkan Dalgıç, "İçeride kalan arkadaşlarımız inşallah yaşıyorlardır. İnşallah sağlıkla çıkarlar diye umut ediyoruz, temennimiz bu. Üzüntümüz çok fazla. Herkesin bu konuya çok duyarlı olmasını ve bundan sonra da bu tür acıların yaşanmamasını diliyorum" dedi. KESK ve Eğitim Sen adına yapılan basın açıklamalarında ise yaşanan facianın sorumlusu olarak gösterilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın istifa etmesi istendi. Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılanlar sessizce dağıldı.

İK(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)