EDİRNE'de 8 yıl önce kaybolan ve akıbetinden bir daha haber alınamayan Ebru Koç ile ilgili soruşturma kapsamında 300 gün önce tutuklanan 40 yaşındaki bekçi F.K. ile genç kızın eski sevgilisi 28 yaşındaki S.A., son duruşmada tahliye edildi. Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi sanıkları 'suç vasfının değişme ihtimali ve öldürüldüğü iddia edilen Ebru Koç’un cesedine ulaşılamadığı için' tahliye ettiğini açıkladı.
Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamanın 4’ncü duruşmasına tutuklu sanıklar F.K. ile öldürüldüğü iddia edilen Ebru Koç’un eski sevgilisi S.A. ile avukatları katıldı. Duruşmada konuşan sanık avukatları öldürüldüğü iddia edilen Ebru Koç’un eski sevgilisi S.A.’nın itirafları dışında dosyada herhangi kanıt bulunmadığını, ayrıca cesede ulaşılamadığını belirterek tahliye isteminde bulundu. Ebru Koç’un eski sevgilisi S.A., Ebru Koç ile 3-4 kez kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdiklerini anlatarak, şöyle dedi:
"2004 yılının Aralık ayında ilk cinsel ilişkimiz oldu. Ben duyduğum vicdan azabından dolayı ve diğer sanığın aileye zarar vereceğinden dolayı olayı bu zamana kadar açıklayamadım. Ben tahliye talep ediyorum."
Ebru Koç’u tabancayla öldürerek nehre attığı öne sürülen Edirne Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nda bekçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası F.K. ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Diğer sanığın iddia ettiği gibi bir olay olmadı. Sanık ve ailesini tanımıyorum kimseyi de tehdit etmedim. Tahliyemi talep ediyorum, suçsuzum" diye konuştu.
MAHKEME SERBEST BIRAKTI
Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Şimşek Küyük, cinayetle suçlanan tutuklu S.A. ve F.K.'nın üzerlerine atılı suçun vasıf değiştirme olasılığının bulunması, tutuklu kaldıkları süre ile öldürüldüğü iddia edilen Ebru Koç’un cesedinin yapılan araştırmalara rağmen ulaşılamaması nedeniyle heyetin sanıkların tahliyelerine karar verdiğini açıkladı.
MAHKEME İDDİANAMEYİ İADE ETMİŞ
Öldürüldüğü iddia edilen ve kaybolduğu 2005 yılından bu yana akıbetinden haber alınamayan Ebru Koç’un soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Feridun Mirzabey tarafından hazırlanan ilk iddianamenin Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmediği ortaya çıktı. İddianameyi inceleyen heyet, genç kızın cesedine ulaşılamadığını ve somut delillerin yer almadığınından iade etti. Cumhuriyet Savcısı Feridun Mirzabey bunun üzerine Edirne 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, iade kararının usul ve yasaya uygun bulmayarak iade kararını kaldırdı. Geçtiğimiz Temmuz ayında yargılama yolu açılan sanıklar için iddianamede F.K. ve S.A. hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme suçundan ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezaları isteniyor.
2005 YILINDA KAYBOLDU
Edirne Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi 2'nci sınıf öğrencisi olan Ebru Koç, 11 Ocak 2005 tarihinde ‘okula gidiyorum’ diyerek üniformalı olarak evinden çıktı. Akşam saatlerinde evine dönmemesinden şüphelenen baba Remzi Koç, polis ekiplerine haber vererek kayıp başvurusunda bulundu. Kaybolduğunda 16 yaşında olan Ebru Koç’tan 8 yıldır haber alınamıyor. Öldürüldükten sonra ayağına taş bağlanarak atıldığı öne sürülen Meriç Nehri’ndeki aramalardan da bir sonuç alınamamıştı.