Mehmet YİRUN- Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy İlçesi’nde uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen B.Ö.’nün İstanbul’daki evine yapılan baskında 2 kilo 340 gram eroin ve 27 paket bonzai ele geçirilmesinin ardından gözaltına alınan 6 kişiden 4’ü tutuklandı.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri Çerkezköy İlçesi’nde oturan ve uyuşturucu sattığı öne sürülen B.Ö. ve B.S.’yi takibe aldı. İstanbul’dan Bulgaristan’a eroin sevki yapacakları bilgisi üzerine harekete geçen polis, şüpheli B.Ö.’nün İstanbul Avcılar, B.S.’nin Ataşehir’deki evlerine eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan aramalarda B.S.’nin evinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, B.Ö.’nün evinin şömine bacasına gizlenmiş 2 kilo 450 gram eroin ile 27 paket bonzai ele geçirildi. Olayla ilgili olarak B.Ö. ve B.S.’nin yanı sıra Çerkezköy İlçesi’nde Ö.Ü., N.Y. M.G. VE L.L. de gözaltına alındı.
ŞÜPHELİLERDEN 4’Ü TUTUKLANDI
Operasyonu düzenleyen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 kişiden Bulgaristan uyruklu Ö.Ü., L.L. ile B.Ö. ve B.S., ‘uyuşturucu ticareti yapmak, bulundurmak ve nakletmek suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu. Mahkeme, şüpheli M.G. ve N.Y.’yi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Soruşturma sürüyor.

MY,ŞK(LK/AK) (FOTOĞRAFLI)