AFYONKARAHİSAR'da geçen yıl 5 Eylül günü meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasında gerçeklerin ortaya çıkmasını isteyen şehit yakını avukatlarından Altan Ulutaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) araştırma komisyonu kurulması için verilen önergenin kabul edilmemesini eleştirdi.
Eskişehir Barosu avukatlarından Altan Ulutaş, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş'ın cephanelik patlaması olayında sabotaj olma ihtimalinin bulunması ve olay yerinde C-3 plastik patlayıcı bulgularına rastlanılması nedeniyle TBMM'de bu konuda araştırma komisyonunun kurulması için önerge verdiğini söyedi.
Milletvekili Toptaş'ın verdiği önergenin kabul edilmediğini belirten avukat Ulutaş şöyle dedi:
"25 askerimizin şehit düştüğü, Afyonkarahisar cephaneliğinin patlaması ile ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulması istenmiş, ancak önerge sadece iktidar partisi milletvekillerinin verdiği aleyhte oylar nedeniyle reddedilmiştir. Patlayan cephanelikte plastik patlayıcı ve çukur açma özelliğine sahip patlayıcılar olduğu Adli Tıp Kurumu raporu ile tespit edilmişken ve patlamayla ilgili cevapsız kalan sayısız ve çok ciddi soru işaretleri varken, neden önergenin reddedildiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Ülkemizde yaşanan bu olayın gerçeğinin ortaya çıkmasının neyi ve kimleri rahatsız ettiğini, olaydan çok kısa süre sonra henüz alevler sönmeden bir bakan tarafından kaza açıklaması yapılmasından ve bu beyanı adeta doğrular nitelikte yargılama yapıldığını düşündürten süreçten şehit aileleri, bir insan ve hukukçu olarak rahatsızım."

KA(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)