AFYONKARAHİSAR'da 25 askerin şehit olduğu patlamanın Eskişehir Askeri Mahkeme'de görülen davasında, mahkeme heyeti patlamanın sabotajdan kaynaklandığı yönünde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan elindeki bilgi ve belgeleri göstermesini istedi. Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak, olay tarihinde Afyonkarahisar 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın sanık olarak yargılandığı davanın 7'nci duruşmasına bugün devam edildi.  Tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran'ın ve üsteğmen Tuncay Aydın'ın vareste tutulmaları nedeniyle katılmadıkları duruşmaya şehitlerin yakınları ile avukatlar katıldı. 
Mahkeme heyeti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdıkları 'Patlamanın hangi sebeplerden kaynaklandığı, terör saldırısı olup olmadığı, sabotaj olasılığının kendisine kimden ve ne şekilde ulaştığını bilgileri sorulması ve bu konularla ilgili elindeki bilgi ve belgeleri göndermesi' için yazdıkları müzekkereye henüz cevap gelmediğini belirtti. 
Duruşmaya katılan şehit yakınları ve avukatları, patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tanık olarak dinlenmesini istedi.  Askeri mahkeme, Kemal Kılıçdaroğlu'na yazılan müzekkereye cevap verilmesi halinde Kılıçdaroğlu'nun tanık olarak dinlenip dinlenilmeyeceğine karar vereceklerini belirtti. Heyet, Başbakan Erdoğan'ın ise tanık olarak dinlenmesi talebini ise kabul etmedi. Duruşma, 22 Temmuz 2014 tarihine erteledi.   KA,HT(EK/İD)