Sayın Yazıişleri Müdürlerine;
'Karabük'te otobüs devrildi: 2 ölü, çok sayıda yaralı' başlıklı haberimizi gelişmelere göre düzenleyerek yeniden veriyoruz.
-------------------
YENİDEN

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - İSTANBUL'a bir yakınlarının cenazesine giden 27 kişiyi taşıyan otobüs, karla karışık yağan yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrildi. Ters dönen otobüsün altında kalan 2 kişi öldü, 19 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saatlerinde D-100 Karayolu Bayındır Köyü mevkiinde meydana geldi. Bayburt Demirözü İlçesi'ne bağlı Yakupabdal Köyü'nde oturan 27 kişi, kiraladıkları otobüsle İstanbul'da bir yakınlarının cenazesine gitmek üzere yola çıktı. Naci Aksu yönetimindeki 34 UV 4000 plakalı otobüs, karla karışık yağan yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkarak tarlaya devrildi.
Ters dönen otobüsün altında kalan yolculardan Süleyman Memiş ve eşi Meryem Memiş hayatını kaybetti. Kazada 19 kişi de yaralandı. AFAD, iftaiye ve sağlık ekipleri tarafından otobüsten çıkarılan yaralılara ilk müdahaleleri yapıldı.
Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ve Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever de olay yerinde inceleme yaptı. Vali Alimoğlu'nun geçmiş olsun dileğinde bulunduğu bir yaralı, "İstanbul'a cenazeye gidiyorduk, olduk bir cenaze" dedi.
Yaralılar, Naci ve Mehmet Aksu, Nevzat, Sümmani, Eyüp, Enver, Nadide ve Yusuf Akyüz, Hüseyin Memiş, Burhan ve Ömer Aydın, Yılmaz Göktiker, Erdal Savaş, Zübeyde Okadar, Burhan Karataş, Necmettin Yıldız, Fazıl Savaş, Taşkın ve Fadime Meral ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.
Süleyman ve Meryem Memiş'in cesetleri, vinçle kaldırılan otobüsün altından çıkarılarak Eskipazar Sağlık Ocağı morguna götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)