Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, Çeçen Komutanın kızı 24 yaşındaki Laura Kehursayev yüzünden çıkan ve Kehursayev ile gönül ilişkisi olduğu öne sürülen Ahıska Türkü 33 yaşındaki Vetan Mavludov'un öldüğü, arkadaşı Murat Demirel'in ise yaralandığı olay sonrası gözaltına alınan Gürcistan uyruklu 3 kişi adliyeye sevkedildi. Zanlılar suçlamaları kabul etmezken, olayla ilgili aralarında Çeçen komutanın büyük kızı Latmira Kehursayev’in de bulunduğu 6 kişi ise aranıyor.
Olay Merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi’nde geçen perşembe akşamı meydana geldi. İddiaya göre İstanbul'da bulunan Çeçenistan’da komutanlık yapan Sultan Kehursayev’in Bursa'da yaşayan kızı Laura Kehursayev ile evli olduğu bildirilen Vetan Mavludov arasında duygusal ilişki başladı. Bunu öğrenen Laura Kehursayev'in İstanbul’da yaşayan ablası Latmira Kehursayev, Vetan Mavludov’u telefonla arayarak kardeşinden uzak durmasını istedi. Tartışmanın ardından öfkelenen abla, 8 yakını ile birlikte iki otomobille Bursa'ya gelip, Panayır Mahallesinde Vetan Mavludov ve Türk vatandaşlığına geçen arkadaşları 35 yaşındaki Murat Demirel ve 36 yaşındaki Mahmut Eşref ile buluştu.
Taraflar arasında çıkan tartışma bir anda bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Arbede sırasında 4 yerinden bıçaklanan 5 çocuk babası Vetan Mavludov kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirirken, göğsünden aldığı tek bıçak darbesi ile yaralanan arkadaşı Murat Demirel ise Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Kanlı olayın ardından soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan iki otomobilin peşine düştü. Araçlardan biri Gemlik ilçesinde terk edilmiş olarak bulunurken, diğeri ise İzmit’te durduruldu. Otomobilde bulunan Gürcistan uyruklu 43 yaşındaki Maradi Onıani, 38 yaşındaki Aslan Mikaledze ve 30 yaşındaki Gurem Gegesshıdze gözaltına alındı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde iki gündür sorgulanan zanlılar yöneltilen suçlamaları kabul etmediler. İstanbul'dan Bursa'ya, Latmira Kehursayev'in isteği üzerine geldiklerini söyleyen üç zanlı, "Biz yaşanan görüşme ve tartışma sırasında otomobilde bekliyorduk. Kimseyi öldürmedik, yaralamadık. Suçsusuz" dedikleri öğrenildi.
Cinayette kullanılan bıçağı bulamayan Bursa polisi, sorgulamaları tamamlanan 3 zanlıyı bugün adliyeye sevkederken, olayla ilgili aranan aralarında Çeçen Komutanın kızı Latmira Kehursayev'in de bulunduğu 6 kişiye ulaşılamadığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI