RİZE’nin Çayeli ilçesi Madenli Beldesi’ndeki Çayeli Bakır İşletmeleri'nde (ÇBİ) çalışan 48 yaşındaki Hasan Yazıcı, boru taşınması sırasında başına aldığı darbe sonucu ağır yaralandı.
Olay, Çayeli Bakır İşletmeleri’nde 30 Aralık gecesi meydana geldi. Yer altında boru taşınırken başına darbe alan Hasan Yazıcı ağır yaralandı. Olay yerinde yapılan ilk müdahale ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve tedavi altına alınan Yazıcı'nın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
ÇBİ: BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ 
ÇBİ Genel Müdürü İan Anderson, kaza ile ilgili şu bilgiyi verdi:
"Yeraltı maden çalışanlarımızdan biri, malzeme taşıma aracıyla boru taşıma işi yapılırken iş kazası geçirmiş ve bu kaza sonrasında tedavi edilmek üzere derhal hastaneye kaldırılmıştır. Çayeli Bakır ailesi olarak hepimiz büyük bir üzüntü içindeyiz. İş arkadaşımızın sağlık durumunu ailesiyle birlikte yakından takip etmekteyiz. Kazanın nasıl meydana geldiği konusunda tarafımızca kapsamlı bir araştırma başlatılmış durumdadır. Kazanın meydana gelmesiyle birlikte üretim faaliyetlerimiz durdurulmuştur. Şu an çalışanımızın ailesine ve biz iş arkadaşlarına yeniden kavuşması için devam eden tedavinin olumlu sonuçlanmasını bekliyor ve kendisi için dua ediyoruz."

MK(TM/İD)