ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu üyeleri, 'Hükümet istifa' pankartı ve boş ayakkabı kutularıyla eylem yaptı.
İlçe merkezinde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, '3 bakan yetmez hükümet istifa' pankartı açarken, 'kızlı-erkekli diye bağıranlar, babalı-oğullu malı götürüyorlarmış', 'artık mızrak çuvala sığmıyor' yazılı dövizler taşıdı. Ellerinde boş ayakkabı kutularını kaldırıma bırakan kalabalık adına konuşan Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bir ucunun siyasi iktidara kadar uzandığını söyledi. Akyol, şöyle dedi:
"11 yıldır hemen her konuda ittifak halinde olan AKP-Cemaat birlikteliğinin, ekonomik ve siyasal rant paylaşımı üzerinden çatışma içine girmesi sonucunda en çok mağduriyet yaşayanlar geniş halk kesimleri ve siyasi operasyonlarla tutuklananlardır.
Yıllardır halktan, emekçilerden esirgenen kaynaklar, bir takım çevreler tarafından siyasi nüfuz kullanılarak yolsuzluk ve rüşvetin kaynağı haline getirilmiştir. Operasyonun başlamasının hemen ardından soruşturmayı yürüten polislerin görevden alınması ve savcıların görevden el çektirilmesi, operasyonun ucunun siyasi iktidara dayandığını ve siyasi müdahaleler üzerinden gerçeklerin üzerinin örtülmek istendiğini göstermektedir.
Yolsuzluğun, adaletsizliğin ve hırsızlığın üzerini örtme girişimlerine izin verilmemelidir."
Grup, basın açıklamasının okunmasının ardından bir süre slogan atarak dağıldı.