Aziz ÖNAL/BİNGÖL, () - BİNGÖL'de yapımı devam eden TOKİ konutlarında 8 katlı binanın çatısında çıkan yangına, itfaiye araçlarının merdivenleri yetişemedi. Takviye ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürülürken, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yüksek merdivenli araç almak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Bingöl'de TOKİ ile belediyenin yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı devam eden TOKİ konutlarındaki bir binanın çatı katında henüz belirlenmeyen nedenle yangın çıktı. Çevre sakinlerinin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye aracının merdivenleri 8 katlı binanın çatı katına yetişmedi. Yangın kısa sürede tüm çatıyı sararken, takviye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle söndürülebildi.
Olay yerine gelen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi de yangın söndürme çalışmalarını izledi. Başkan Barakazi, Bingöl Belediyesi'ne ait itfaiye araçların yangın merdivenlerinin 8 katlı bir binanın yüksekliğe uygun olmadığını söyledi. Yüksek merdivenli araç almak için girişimlerde bulunduklarını belirten Barakazi, "Bingöl'de yüksek binalar yapılıyor. Biz de en kısa sürede bu soruna çözüm bulacağız" dedi.
İnşaatta çalışan işçiler, inşaat alanına gece geç saatlerde madde bağımlıların geldiğini ve yangına onların neden olabileceğini ileri sürdü.

FOTOĞRAFLI