VAN'ın Çatak İlçesi'nde BDP İlçe Örgütü tarafından, Kobani'ye ve Rojava'da yapılan saldırıları kınamak amacıyla yürüyüş düzenleyip, basın açıklaması yapıldı.

IŞİD tarafından Kobani'ye yapılan saldırıları kınamak amacıyla basın açıklaması, Çatak BDP binası önünde düzenlendi. Basın açıklamasına Çatak Belediye Başkanı Evin Keve, ilçe teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasından önce da ilçe merkezinde davul zurna ve havai fişekler eşliğinde yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sırasında, "Çatak uyuma Kobani'ye ve Rojava'ya sahip çık" sloganları atıldı.

Rojava'da yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan BDP Çatak İlçe Başkanı Vehbi Batur, "Kobani'de Kürt halkına hunharca saldıran, hiç bir insani kuralı tanımayan sözde kendilerine Müslümanım diyen ama İslamiyetin tüm değerlerini çiğneyen İslamiyetin barış kardeşlik ve hoşgörü dini olduğunu hiçe sayan IŞİD ve onlarla hareket eden tüm işbirlikçilerini kınıyoruz" dedi. 

Basın açıklamasının ardından katılımcılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar halay çekti. daha sonra da kalabalık sessizce dağıldı

FOTOĞRAFLI