ESKİŞEHİR'de çarşaf giyen, omuzuna kadın çantası takarak, ayrı yaşadığı boşanma davaları süren eşi Özlem Bayrak'ın sevgilisi olduğu öne sürülen 25 yaşındaki Eyüp Duran'ı sokak ortasında tabanca ile öldüren 32 yaşındaki İzzet Bayrak ömür boyu hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. Bayrak, boşanmak istediği eşi Özlem'in sevgilisi Eyüp Duran ile ilişkilerinden dünyaya gelen ikiz çocuklarını nüfusta adına kaydettirdiklerini belirterek, "Bunu öğrenince kan beynime toplandı" dedi.
Olay, Emek Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi'nde 11 Eylül 2013 tarihinde meydana geldi. Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde bir otomobil kiralayarak Eskişehir'e gelen ve tanınmamak için siyah kadın çarşafı giyen, omuzuna kadın çantası asan İzzet Bayrak, boşanma davaları süren ayrı yaşadığı eşi Özlem Bayrak'ın sevgilisi Eyüp Duran'ı tabancayla ateş ederek öldürdü. Kaçan Bayrak, otomobille Polatlı İlçesi'ne giderken  Eskişehir-Ankara karayolunun 28'inci kilometresindeki bir akaryakıt istasyonunda polis tarafından yakalandı. Sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan İzzet Bayrak, Eskişehir H tipi Cezaevi'ne konuldu.
"İKİZLERİNİ ADIMA KAYDETMİŞLER"
Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan İzzet Bayrak, ayrı yaşadığı, boşanma davalarının sürdüğünü eşi Özlem Bayrak'ın sevgilisi Eyüp Duran ile girdiği ilişki sonucunda dünyaya getirdiği ikiz çocukları  kendi üzerine kaydettirdiğini öğrenince çılgına döndüğünü söyledi. Bayrak, ifadesinde şöyle dedi:
"Özlem Bayrak ile evlendikten sonra anne-babamın yanında kalmaya başladık. Özlem ile annem geçinemeyince ayrı eve çıkmaya karar verdik. 1 oğlumuz oldu. Özlem ile aramızda sürkli tartışma çıkıyordu. Sık sık küsüp köye gidiyordu. Daha sonra konuşup,  boşanmaya karar verdik, ayrı yaşamaya başladık. Bulduğum işte çalışmaya başlayınca sabıka kaydımı, nüfus kayıt örneğini istediler. Nüfus kaydı almaya gittiğimde oğlumun dışında adıma kayıtlı 2 çocuğun daha olduğunu öğrendim. Özlem Bayrak ile birlikte yaşadığı Eyüp Duran, dünyaya gelen ikiz çocuklarını nüfusta adıma kaydetmişler. Kan beynime toplandı. Özlem'den hesap sormak istedim. Onu yaralamak ve sakat bırakmak istiyordum. Öldürme amacım yoktu. Araç kiralayarak Polatlı'dan Eskişehir'e geldim. Tanınmamak için çarşaf giydim. 2 gün evlerinin önünde bekledim. Özlem hiç çıkmadı. Cebimdeki para da bitmek üzereydi. Dönmeye karar verdiğim sırada Eyüp Duran'ın evden çıktığını gördüm. Girdiği marketten çıktıktan sonra ona tabancayla 5-6 el ateş ettim. Kendimi kaybetmiştim. Çok pişmanım."
Eskişehir 2'inci Ağır Ceza Mahkeme savcısı sanığın cinayeti tahrik altında işlediğini bu nedenle verilecek cezada indirim uygulanmasını istedi. Sanık avukatının savcının bu görüşü üzerine yazılı beyanda bulunacağını belirterek süre istemesi üzerine duraşma 21 Ocak tarihine ertelendi.