Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde, emniyet şeridinde temizlik yapan iki işçiye otomobiliyle çarparak ölümlerine neden olan sürücü Mustafa Aytaç Kara 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Çorlu 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Mustafa Aytaç Kara ve avukatı ile ölen işçilerin yakınları katıldı. Duruşmada yazılı savunma yapan Mustafa Aytaç Kara, çok üzgün olduğunu ifade ederek mahkemenin vereceği kararı saygılı olduğunu belirtti.
Avukatların talepleri ve son savunmaların ardından kararını açıklayan Çorlu 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nevzat Yörük, otomobiliyle çarparak temiz işleri Ali Koçan ve Beyazıt Kaçkın’ın ölümüne neden olan sürücü Mustafa Aytaç Kara’ya ‘ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 8 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra ise indirim maddelerini uygulayıp cezayı 6 yıl 8 ay hapis cezasına düşürdü.
Sanık Mustafa Aytaç Kara’nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, cezanın ertelenmesine ve adli para cezasına çevrilmesine de yer olmadığına da karar verdi.
EMNİYET ŞERİDİNDE ÇARPMIŞTI
İstanbul yolu üzeri Türkgücü ışıklı kavşakta geçen 9 Ocak meydana gelen kazada sürücü Mustafa Aytaç Kara, emniyet şeridinde temizlik yapan işçiler Ali Koçan ve Beyazıt Kaçkın’a 59 DC 100 plakalı otomobiliyle çarparak ölümlerine neden olmuştu.
MY(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)