İZMİR'in Bayraklı İlçesinde, iki otomobil  çarpıştı. İlker Kandemir yönetimindeki otomobil köprüden banliyö tren hattına düşerken Gökhan Aslantay yönetimindeki otomobilli ters dönerek düşmesine çok az mesafe kala durdu. Kazada 5 kişi yaralandı. İZBAN Aliağa- Cumaovası banliyö hattında bulunan otomobilin raylardan kaldırılması ardından durdurulan tren seferleri yapılmaya başlandı.
Kaza, geceyarısı Altınyol Sahil Güvenlik Komutanlığı önündeki köprüde meydana geldi. Karşıyaka'dan Konak yönüne giden 26 yaşındaki Gökhan Aslantay yönetimindeki 35 DP 666 plakalı otomobil, henüz tespit edilemeyen nedenle 42 yaşındaki İlker Kandemir yönetimindeki 35 BTT 52 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazanın etkisiyle kontrolden çıkan Kandemir'in otomobili demir korkuluklarını parçalayarak 10 metre yükseklikten İZBAN Aliağa- Cumaovası banliyö hattının raylarına uçtu. 
Çarpıştıktan sonra takla atan Gökhan Aslantay yönetimindeki otomobil ters dönerek bir süre sürüklendikten sonra köprüden düşmesine 30 santimetre kala şans eseri durdu. Kazayı görenler durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kazayı gören Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda bulunan askerler banliyö hattındaki araca trenin çarpamaması için görevlileri uyardı.
Kazada, otomobilde sıkışan sürücü Gökhan Aslantay, AKS 110 ekiplerinin yaptığı çalışma ile araçtan çıkarıldı. Kazada yaralanan Aslantay yanındaki arkadaşları 26 yaşındaki Efeye Kelle ve 25 yaşındaki Hakan Işık, ambulanslarla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İZBAN Banliyö hattına düşen araçta bulunan sürücü Kandemir ve yanındaki arkadaşı 22 yaşındaki Duygu Ama, AKS 110 ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrasında kurtarıldı.
Olay yerinde yapılan ilk müdahale ardından yaralı sürücü İlker Kandemir ve Duygu Ama, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanelerde tedavi altına alınan 5 yaralının da sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. İZBAN hattına düşen araç nedeniyle durdurulan seferler otomobilin kaldırılması üzerine yeniden başlatıldı. Kaza ile ilgili soruşturmaya devam ediliyor.
AYNI YERDE İKİNCİ KAZA
Aynı köprüde geçen 16 Aralık günü, Karşıyaka'dan Konak yönüne giden ve bu sırada önene çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapan 21 yaşındaki Gökhan Demir yönetimindeki 35 MNV 80 plakalı otomobil de köprüden uçarak İZBAN raylarına düştü. Bu sırada geçen tren otomobile çarparak durdu. Kazada sürücü Demir ve arkadaşları 20 yaşındaki Uğur Taşkın ile 24 yaşındaki Düzgün Taşkın yaralanarak kurtuldu.

YY,MC(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)