Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ÇANKIRI'da çoban olan babasıyla büyükbaş hayvanları otlatırken sel sularına kapılarak ölen 12 yaşındaki Ali Kılıç'ın cenazesi, Adana'ya getirilerek toprağa verildi.
Şanlıurfalı olan ve 20 yıldır Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde yaşayan Salih Kılıç, iş bulamayınca 2 ay önce çobanlık yapmak için eşi Fatma ve 3'ü kız 5 çocuğunu alarak çobanlık yapmak için Çankırı'ya gitti. Dün yanında oğlu 12 yaşındaki Ali ve kızı 13 yaşındaki Hülya ile büyükbaş hayvanları otlatırken şiddetli yağmur başladı ve sel geldi. İnekleri çevirmek için dere yatağında bulunan çocuklarını kurtarmak için yanlarına koşan ancak selde sürüklenmeye başlayan Salih Kılıç, selde sürüklendiğini gördüğü kızı Hülya'yı yakaladı, ancak oğlu Ali'ye yetişemedi.
Babasının kurtaramadığı Ali'nin bir süre sonra bulunan cesedi bugün Adana'ya getirilerek Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatan Salih Kılıç, "Suda sürüklenirken kızımla ağaç dallarına tutunarak hayatta kaldık. Oğlumu kurtaramadım" dedi. Salih Kılıç, yaşadıkları dehşeti şöyle anlattı:
"Sel, bir anda geldi. Ne olduğunu anlamadık. Oğlum benden biraz uzaktaydı, sele nasıl kapıldığını göremedim. Sel beni de almıştı, suyun içine batıp çıkmaya başladım. Nefes almakta zorlanıyordum. Karşıma bir ağaç çıktı, ona tutundum. Daha sonra baktım, kızım Hülya de sele kapılmış, bana doğru geliyor. Kızımı yakalayıp, tekrar ağaca tutundum ama oğlumu göremedim. Sonra iş makinesi gelip bizi kurtardı."
dedi.

FK(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)