ÇANAKKALE’de, sendikalar tarafından düzenlenen, 'Büyük Çanakkale Yürüyüşü ve Mitingi'ne dev ayakkabı kutusu damga vurdu.
Kamu İşçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Türk Tabipler Birliği Çanakkale Şubeleri’nce yolsuzluğa, yasaklara, yoksulluğa karşı düzenlenen, birçok sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin destek verdiği miting Salı Pazarı Mevkii’nden yürüyüşle başladı. Yaklaşık 2 bin kişi, 3 metre boyunda ve 2 metre enindeki ayakkabı kutusunu arkasında 'Hükümet İstifa', 'Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek', 'Hırsız Var' sloganları atarak yürüdü. Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ile CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan’ın da aralarında bulunduğu grup 1.5 kilometre mesafelik güzergahı yürüyerek Demircioğlu Caddesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Burada açılan dev ayakkabı kutusunun içinden çıkan para sayma makinesi ve gemi maketleri mitinge katılanlara gösterilerek hükümet aleyhine sloganlar atıldı.
Düzenleme komitesi adına konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş, Büyük Çanakkale Yürüyüş ve Mitingi’nde kent halkıyla birlikte rüşvete, talana, kayırmacılığa, sürgünlere, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı seslerini yükselttiklerini söyledi.