Burak GEZEN / ÇANAKKALE, ()- ÇANAKKALE'de sosyal medyada örgütlenen bir grup, İstanbul’daki Gezi eylemeri sırasında başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için yürüyüş ve oturma eylemi yaptı. Gergin anların yaşandığı yürüyüş sırasında eylemciler, Emniyet Müdürlüğü binasının duvarına, “Katil Polis” yazdı, AK Parti Seçim İrtibat Bürosu'na yumurta ve tuvalet kağıtları attı.

İskele Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Gezi eylemeri sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan ve yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve polise sloganlarla öfke kustu. Grup, Kordon Boyu, Orduevi Sokak, İnönü Caddesi ve Demircioğlu Caddesi güzergahını takip edip, yürüdü. İnönü Caddesi önündeki AK Parti Seçim İrtibat Bürosu önünde 20 dakika duran eylemciler, binaya yumurta ve tuvalet kağıtları attı. Bir minibüsün arkasına ise sprey boya ile “katil' yazıldı.

POLİS BARİKATI ÖNÜNE EKMEK BIRAKTILAR

Daha sonra yürüyüşe devam eden kalabalık, 300 metre ileride bu kez Emniyet Müdürlüğü binası önünde durup, duvarına “Katil Polis' ve bazı yazılar yazdı. Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, polisleri sağduyulu olmaya çağırdı. Bir süre polise tepki gösteren eylemciler ardından Yalı Caddesi'nde AK Parti İl Başkanlığı'nın da bulunduğu Vakıf İş Hanı önüne yürüdü. Eyleme katılanlar, kapıda barikat kuran polislere, Berkin Elvan'ın fotoğraflarını gösterip, sloganlar atarak tepkilerini sürdürdü. İki eylemci barikat kuran polislerin kalkanlarının önüne yere iki ekmek bırakıp, “Her şeyi bunun için yaptınız” diyerek, tepki gösterdi. Bir süre sonra başka bir polis yerdeki ekmekleri, kaldırdı.

Eylemcilerin son durağı ise yürüyüşün başladığı İskele Meydanı oldu. İskele Kavşağı’nda yere oturan grup, yolu trafiğe kapattı. Feribot iskelesine giden yollar bir süre kapalı kaldı. 2.5 saat süren eylem, olaysız sona erdi.

BG (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)