ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi, Pınarbaşı Köyü’nde jandarmanın bir eve düzenlediği operasyonda kaçak olarak üretilen 2 bin 131 litre şarap ele geçirildi. Şarap imalatı yapılan malzemelere el konulurken, 2 kişi de gözaltına alındı.
Bir ihbarı değerlendiren Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen 7 Şubat’ta O.D. ve R.D.'nin, Pınarbaşı Köyü’ndeki evlerinde imalat izni olmadan şarap ürettiği ihbarı üzerine harekete geçti. Dün saat 13.30 sıralarında her iki şüphelinin evlerine eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, şarap yapımında kullanılan 1 metal saklama kabı, 1 üzüm kırma makinesi, 1 üzüm sıkma makinesi, 1 süzme makinesi, 2 mantarlama makinesi, 1 şarap doldurma makinesi, 3 boş metal kazan, 22 litrelik 11 adet plastik varil, bin şişe mantarı, 935 markasız boş şarap şişesi, toplam 780 litre şarap dolu dört plastik varil, 1169 litresi dolu 300 litrelik 6 metal varil, toplam 182 litre olan 70 cc’lik 26 şişe dolu markasız şarap ele geçirildi.
Gözaltına alınan 2 şüpheli ise işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.