ADANA'ya çalışmak için gelen 16 yaşındaki S.H.'nin cep telefonunu gasp eden 25 yaşındaki İzzet Evsan, polis ve özel güvenlik görevlilerinin çalışması sonucu yakalandı.
Van'da yaşayan S.H., ailesinden izin alıp çalışmak için Adana'daki akrabalarının yanına geldi. Otobüsten inen genç, havanın aydınlanmasını beklerken vakit geçirmek için yolcu bekleme salonuna girdi. Bu sırada yanına yaklaşan İzzet Evsan, S.H. ile sohbet ederek samimiyet kurdu. Gencin yalnız olduğunu ve çalışmak için Adana'ya yeni geldiğini öğrenen Evsan, çay içmeyi teklif ederek otogar dışına, güvenlik kameralarının görmediği noktaya götürdü. Cebinden çıkardığı bıçakla S.H.'yi tehdit eden zanlı, gencin elindeki cep telefonunu gasp etti. Hırsızlık ve bıçakla yağma suçlarından poliste kaydı bulunan İzzet Evsan'ın genç ile otogar dışına çıktığını güvenlik kameralarından izleyen özel güvenlik elemanları, durumun fark etti. Bu sırada özel güvenlik elemanlarının yanına gelen S.H. de cep telefonunun gasp edildiğini söyleyerek yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen polis ve özel güvenlik görevlileri, İzzet Evsan'ı gasp ettiği cep telefonu ile birlikte yakaladı.
Gasp suçlamasını kabul etmeyen Evsan, "Van'dan geldiğini söyledi. Yolda parası bitmiş, ihtiyacı olduğunu söyleyerek benden telefonu satmamı istedi. Ben de telefoncu arkadaşım var, ona satıp parasını kendisine verecektim" diye ifade verdi. Evsan ifadesinin ardından tutuklandı.