Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da çalıntı boş çekin üzerini doldurup, dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı.
Merkez Nilüfer İlçesi'ndeki bir metal fabrikasına gelen şüpheliler Mualla Ç., eşi Murat Ç., arkadaşları İsmail A. ve İsmail S., Koıcaeli'ndeki bir fabrikaya satacaklarını söyleyerek 40 bin lira değerinde demir kesme makinesi aldı, ardından 3 makinenin daha siparişini verdi. Şüpheliler bunların karşılığı olarak da toplam 121 bin liralık 3 çek verdi.
Fabrika sahibinin tahsil için bankaya verdiği çeklerin 3 ay önce İstanbul'da bir şirketten çalındığı belirlendi. Durum polise intikal ettirildi ve verdikleri siparişi teslim almaya gelen şüpheliler gözaltına alındı.
Emniyetteki sorgularında çekleri İstanbul'da tanımadıkları bir kişiden her birini 3 bin lira karşılığında satın aldıklarını söyleyen şüphelilerin, ilk aldıkları 40 bin liralık demir kesme makinesini Kocaeli'nde 16 bin liraya sattıkları belirlendi. Şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

HT(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)