SAMSUN'da Ramazan ayında bir işyerinin deposundan piyasa değeri 2 bin TL olan 21 paket gıda yardımı paketini çaldığı iddia edilen ikisi kardeş üç kişi, polis tarafından yakalandı. Şüpheliler, yardım paketlerinin bir kısmını evlerine götürdüklerini, üp yediklerini bir kısmını da ihtiyacı olan ailelere dağıttıklarını söyledi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun'un İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi'nde yaklaşık 3 ay önce Volkan Ç.'ye ait depoya giren kimliği belirsiz kişiler, Ramazan ayında ihtiyacı olan ailelere dağıtmak için hazırlanan gıda yardımı paketlerinden 21 tanesini çalarak kaçtı. Şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemenin ardından hırsızlıktan sabıkası bulunan 21 yaşındaki Taner Kaya, kardeşi 18 yaşındaki Adem Kaya ile 17 yaşındaki M.K.'nın el arabasıyla depodan malzeme yükledikleri saptandı. Bunun üzerine polis, dün üç şüpheliyi gözaltına aldı. Yaşı küçük olan M.K. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
'BİR KISMINI KOMŞULARA DAĞITTIK' 
Emniyet Müdürlüğü'nde polise ifade veren iki kardeş suçlarını itiraf ederek, "Aldığımız malzemelerin bir kısmını eve götürüp burada tükettik. Büyük bir kısmını da ihtiyacı olan komşularımıza dağıttık" dedi. İfadenin ardından asker firarisi olduğu tespit edilen Taner Kaya askeri yetkililere teslim edildi.
Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen üç şüpheli savcılık ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.