Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'da, kendini kurye olarak tanıtıp, bıçak zoruyla girdiği evden cep telefonu ve 2 bin lira gasp eden 19 yaşındaki Harun G., cep telefonunu, kıyafet aldığı mağazanın deneme kabininde bıraktığı eski pantolonun cebinde unuttu. İşyeri sahibinin polise haber vermesi sonucu Harun G., yakalandı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde 'hırsızlık' suçundan kaydı bulunan Harun G., iddiaya göre, geçen çarşamba günü, Merkez Osmangazi İlçesi Hüdavendigar Mahallesi'nde bir apartmana girdi. Burada zilini çaldığı evin kapısını açan kadına, kargo şirketinde kurye olarak çalıştığını söyleyen Harun G., daha sonra ismi açıklanmayan kadını bıçak ile etkisiz hale getirip içeri girdi. Evde bulunan cep telefonu ve 2 bin lirayı alan Harun G. kaçarak uzaklaştı.
Polis, olayın şokunu üzerinden attıktan sonra kendilerini arayan kadına, benzer suçlardan kayıtları bulunan şüphelilerin fotoğraflarını gösterdi. Kadın, on kişiyi şüpheliye benzetti. Polis, bu şüphelileri araştırırken, giyim mağazası işleten bir kişi, işyerine gelip kıyafet alan ve eski kıyafetlerini kabinde bırakan kişinin pantolonundan cep telefonu çıktığını söyledi. Bu telefonun Hüdavendigar Mahallesi'nde, evine sahte kurye girilen kadına ait olduğunu belirleyen polis, güvenlik kameralarından şüphelinin Harun G. oluduğunu saptadı. Şüpheli, Merkez Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi'ndeki bir kafede yakalandı.
Suçunu kabul eden ve paraları harcadığını söyleyen Harun G. gözaltına alındı. Sorgulaması tamamlanan şüpheli, bugün 'silahlı yağma' suçundan adliyeye çıkartıldı.

HT (FK/CK) (FOTOĞRAFLI)