İSTANBUL’da sahte kimlikle kiraladığı lüks minibüsü çalan daha sonra sahibini arayarak aracı parçalamakla tehdit edip 20 bin lira isteyen Muhammet B. yakalandı. Muhammet B.’nin sahibine çaldığı minibüsün resimlerini gönderdiği ve “Parayı vermezsen önce şanzımanı sökeceğim” dediği öğrenildi.
İstanbul’da kiralama şirketi bulunan işadamı Y.K. polise başvurarak çalınan bir aracına karşılık kendisinden para istendiğini söyledi. Polise şikayet dilekçesi veren Y.K. “Benden Serdar Sucuoğlu adına bir lüks minibüs kiralanmıştı. Kiralayan kişi daha sonradan arayıp aracı çaldığını ve 20 bin lira para istediği söyledi. Ona inanmadım. Bana aracımın resimlerini çekip mail atınca olayın doğru olduğunu anladım. Beni parayı vermezsem aracı parçalayacağını söyleyerek tehdit etti. Bir daha sefere bana aracın sökülmüş şanzımanın resimlerini göndereceğini söyledi.” dedi.
Bu şikayet üzerine soruşturma açan polis fidye istenen işadamının akrabası gibi davranarak telefonda şüpheli kişiyle pazarlığa başladı. Pazarlık sonucu şüpheli aracı sağlam teslim etmek için 4 bin liraya razı oldu. Parayı verip aracı almak için Avcılar’da verilen randevu adresinde polis önlem aldı. Çaldığı araca sahte bir plaka takarak gelen şüpheli Muhammet B. parayı alırken suçüstü yakalandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Muhammet B.’nin eski bir sabıkalı olduğu tespit edildi. Çeşitli mahkemelerden hakkında 5 ayrı arama bulunan Muhammet B.’nin ayrıca hakkında 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Muhammet B.’nin bir süre önce Türkiye’den çalınıp Suriye’ye kaçırılan ciplerle ilgili yapılan bir operasyonda gözaltına alındığı öğrenildi.
Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)