KONYA'da 4 evden hırsızlık yaptığı iddia edilen 19 yaşındaki Ali Ç. ve 3 arkadaşı polis tarafından gözaltına alındı. Ali Ç.'nin evlerden birinden çaldığı kaşkol ve hırkayı giymesi ise dikkat çekti. 
Merkez Selçuklu İlçesi Hocacihan Saray  ve Erenköy Mahalleleri'nde 2 gün içerisinde evlerde meydana gelen hırsızlık olaylarını araştıran Konya Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüpheli şahıslar üzerinde çalışma başlattı. Polis, dün akşam saatlerinde hırsızlıktan 7 kaydı bulunan Ali Ç.'yi yolda görüp takibe aldı. Polisin kendisini izlediğini anlayan Ali Ç. elindeki dizüstü bilgisayarı atıp kaçmaya başladı. Ali Ç. kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı.
Yapılan sorgulamada Hocacihan Saray ve Erenköy Mahallesi'ndeki evlerden 2 dizüstü bilgisayar, 3  kol saati, 2  yüzük ve 15 bin lirayı arkadaşları  Sinan H. (24), İslam E.(24), Savaş B. (25) ile birlikte çaldığını öne sürdü. Bunun üzerin polis, Ali Ç.'nin 3 arkadaşını da çalıntı malzemelerle birlikte yakaladı. Gözaltına alınan Ali Ç.'nin evlerden birinden çaldığı kaşkol ve hırkayı giymesi ise dikkat çekti.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.