KONYA'da tornavida ile camlarını zorla açıp içeri girdiği evlerden altın takı ve küçük ev aletleri çaldığı iddiasıyla 26 yaşındaki Ömer A.G., gözaltına alındı. Şüphelinin çaldığı elektrikli süpürge ve tost makinesini yeni eve taşınan arkadaşına, 'Ev hediyesi' olarak verdiği ortaya çıktı.
Merkez Meram ilçesi Toprak Sarnıç Mahallesi'ndeki iki ayrı evden 5 ve 10 Kasım tarihlerinde hırsızlık oldu. İddiaya göre Ömer A.G., evlerin camlarını tornovidayla açarak içeri girdi. İlk girdiği evden 30 çeyrek altın, 4 bilezik, elektrikli süperge ve tost makinesi çalan şüpheli, aynı yöntemle girdiği diğer evden ise 12 bin lira değerinde para ve altın çaldı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, görgü tanıklarının verdiği eşkal üzerine şüphelinin aynı bölgede daha öncede hırsızlık suçuna karışan ve hırsızlıktan 69 kaydı bulunan Ömer A.G. olduğunu saptadı. G.'nin gidebileceği adreslere baskın düzenleyen polis, şüpheliyi dün merkez Meram İlçesi'nde yakaladı.
Gözaltına alınan şüphelinin çaldığı altın takılar ile paraları harcadığı belirlendi. Ömer A.G.'nin çaldığı eşyalardan elektrikli süpürge ve tost makinesini ise, yeni eve taşınan arkadaşı Ramazan Ş.'ye, ev hediyesi olarak verdiği belirtildi. Gözaltına alınan Ömer A.G., polise verdiği ilk ifadesinde,"Altınları bozdurarak harcadım. Diğer eşyaları da arkadaşım Ramazan'a hediye olarak verdim" dediği belirtildi.