KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi’nde bir apartmanın bodrum katına temizlik yapacaklarını söyleyerek giren 6 lise öğrencisi, çakmak gazı kokladıkları sırada meydana gelen patlamada yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan 6 liseliden 2'sinin sağlık durumunun ağır olduğu bilrilirken, apartmanın bodrum katında 17 boş çakmak gazı tüpü bulundu.
Olay, dün gece 8 Kasım Mahallesi’ndeki 5 apartmanlı sitedeki C Blok'ta meydana geldi. Aynı sitede oturan lise öğrencileri A.A., S.G., K.M., E.Y., B.G. ve M.S., apartman sakinlerine bodrum katını temizleyeceklerini söyleyerek içeri girdi. Bodrum katında, ellerindeki çakmak gazı tüplerini koklayan lise öğrencileri, gazın alev alarak patlaması sonucu yaralandı. Duvarlarda hasar oluşurken, patlama sesini duyup panik yaşayan site sakinlerinin ihbarıyla gelen 112 ambulanslarıyla Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Vücutlarının çeşitli yerlerde yanıklar meydana geldiği tespit edilen ve durumu ciddi olan A.A. ile K.M., gece yarısından sonra İstanbul'da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
17 BOŞ ÇAKMAK GAZI TÜPÜ BULUNDU
Lüleburgaz İtfaiye Müdürlüğü ekipleri patlamanın çakmak gazlarının alev alması sonucu meydana geldiğini belirlerken, patlamanın meydana geldiği bodrum katta 17 boş çakmak gazı tüpü bulundu.
MADDE BAĞIMLILIĞINDA YENİ TEHLİKE
Çakmak gazı tüpleriyle yaşanan patlamalar, gençler arasında yeni bir bağımlılık türünü de ortaya çıkardı. Daha önce Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde 10 kişi tüplerin alev alması sonucu meydana gelen patlama da yaralanırken, Pendik’te bir çocuk çakmak gazı koklaması sonucu hayatını kaybetmişti. Polis ekiplerinin tespitlerine göre, tüpteki gazı çakmaklara, daha sonra ise naylon poşetlere boşaltan madde bağımlıları
torbaları başlarına sokarak kokladığı belirlendi. Kazaların bu sırada herhangi bir nedenle alev alan gazın patlaması sonucu meydana geldiği tespit saptandı.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

FOTOĞRAFLI