Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerde, Gündoğdu Meydanı'nda kurdukları çadırları kaldırmak isteyen polislere karşı geldikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 lise öğrencisinin yargılanmasına devam edildi.
Geçen yıl 20 Haziran'da, İzmir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında kurdukları adırları kaldıran polise karşı geldiği iddiasıyla, yaşları 18'den küçük olan M.A.T., B.S., C.A.U., Z.M.K. ve M.E. hakkında dava açıldı. 8 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul'da, Gezi Parkı yakınlarında gaz bombası kapsülüyle başından vurulan ve bir ayı aşkın süre hastanede tedavi altında kalan M.A.T.'nin de aralarında bulunduğu tutuksuz sanıkların yargılanmasına devam edildi. İzmir 4'üncü Çocuk Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına, 'Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 1 ile 4.5 yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan M.E. ile avukatı Dinçer Çalım katılırken, M.A.T., B.S., C.A.U., Z.M.K. gelmedi.
TANIK POLİSLER DİNLENDİ
Hakim değişikliği nedeniyle eski zabıtların okunmasıyla başlanan duruşmada tanık olarak dinlenen emniyet görevlisi Hasan Uyan, olay günü ortamın kalabalık olduğunu, göstericilere müdahale etmeden önce genellikle süre verdiklerini, bu olayda da süre verildiğini, ancak kimin verdiğini bilmediğini, hatırlamadığını söyledi.
Tanık emniyet görevlisi Elvan Ata da yakalama tutatanağının altındaki imzanın kendisine ait olduğunu belirterek, "Olay tarihinde Gündoğdu Meydanı'na çadırlar kurulmuştu, bu çadırların kaldırılmasına karar verilmişti, bu amaçla görüşmeler yapıldı. Kaldırılmayınca müdahalede bulunuldu. Bu olaya ve görüşme yapıldığına dair fotoğraf çekimleri yapılmıştır" dedi.
Hakim, aynı olayla ilgili yaşı büyük sanıkların asliye ceza mahkemesinde devam eden dava dosyasının istenip incelenmesine, İzmir Emniyeti Foto Film Şubesi'nde olay anına ilişkin görüntü olup olmadığının, çadırların kaldırılmasıyla ilgili kararın tebliğine dair bir tutanağın bulunup bulunmadığının sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI