Fatih KARAÇALI- Akif ÖZDEMİR/ ADANA, () - ADANA'da 34 yaşındaki Abdullah Menek, para yüzünden anlaşmazlık yaşadığı kardeşi 30 yaşındaki Hamdullah Menek ile amcasının oğlu 28 yaşındaki Ahmet Menek'i pompalı tüfekle vurdu. Kaçmaya çalışan Abdullah Menek çevredekiler tarafından yakalanırken, ağır yaralanan Hamdullah Menek ile amcasının oğlu Ahmet Menek, hastaneye kaldırıldı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Atatürk Caddesi üzerinde saat 14.25 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Çakmak Plaza İş Merkezi'nde telefon bayiliği yapan Abdullah Menek ile kardeşi Hamdullah Menek arasında para konusunda tartışma çıktı. Ağabeyine sinirlenen Hamdullah Menek, tartışmadan uzaklaşmak için aynı cadde üzerinde işyeri bulunan kuzeni Ahmet Menek'in yanına geldi. Abdullah Menek de pompalı av tüfeğini alıp karpeşinden gitti.
Bir süre kuzeni Ahmet Menek'in yanında oturan Hamdullah Menek dışarı çıktığında ağabeyi ile karşılaştı. Yanında getirdiği pompalı tüfeği kılıfından çıkartan Abdullah Menek, kardeşine doğrultarak tetiğe bastı. Karnından yaralanan Hamdullah Menek, tüfekten çıkan saçmalardan korunmak için Ahmet Menek'in işyerine sığındı. Kardeşinin arkasından tüfeği ateşlemeyi sürdüren Abdullah Menek, amcasının oğlu Ahmet Menek'i de yaraladı. Silah seslerini duyanlar olay yerine toplandı. Kalabalığı gören Abdullah Menek, suç aleti tüfek ile birlikte kaçmak istedi ancak talabalıktakiler tarafından yakalandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Yaralılardan durumu ağır olan Hamdullah Menek ambulansla Özel Acıbadem, Ahmet Menek ise Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınan Abdullah Menek sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.
Hamdullah Menek'in yaralandığını haber alıp olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirdi. Polis, yaralı ve zanlının akrabalarını güçlükle sakinleştirdi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FK(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)