İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Avrupa'dan Türkiye'ye kokain getiren bir şebekeye operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda, 11 kilo 300 gram kokain ele geçirildi. 7 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, kokainin 4 kilo 550 gramının bir adreste yapılan aramada buzdolabında bulunması dikkat çekti. Buzluktaki uyuşturucunun bulunma anları polis kameralarına da yansıdı.
Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Hollanda'dan Türkiye'ye uyuşturucu getiren bir şebekeyi 5 ay önce takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takipte, şebekenin İstanbul'a getirilen uyuşturucuları, satmak için anlaşılan kişilere teslim etmeye hazırlandığı belirlendi. Esenyurt'ta bir otoparkta teslimat yapılırken, narkotik ekipleri operasyon düzenledi. Yapılan baskınla 6 kilo 750 gram kokain ele geçirildi.
BUZLUKTAKİ KOKAİN KAMERALARA DA YANSIDI
Narkotik ekipleri, uyuşturucunun ele geçirilmesiyle, daha önceden belirlenen adreslere de eş zamanlı baskınlar düzenledi. Adreslerde arama yapan ekipler, bir evdeki buzdolabının buzluk kısmında 4 kilo 550 gram kokain ele geçirdi. Buzluktaki kokainini bulunma anları polis kameralarına da yansıdı. Toplam 11 kilo 300 gram kokain ele geçirilen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 5'i mahkemece tutuklandı.