BURSASPOR Kulübü'nde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılanan ve aralarında vefat eden eski başkan İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu tutuksuz 35 sanık delil yetersizliğinden beraat etti.
Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na, yapılan şikayet üzerine 2011 yılında başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 35 şüpheli arasında Bursaspor'un Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Başkan Yardımcısı Haluk Özkıyıcı, Bursaspor'un Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Öztürk Yazcı, Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer ve eski yöneticilerden Osman Çelik tutuklandı. Tutuklu sanıklar bir süre sonra kefaletle serbest bırakıldı.
Bursa 1. ağır Ceza Mahkemesi'nde 'örgüt kurmak', 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak', 'zimmet' ve 'görevi ihmal' suçlamalarıyla 35 sanık hakkında 12 ile 36 yıl arasında değişen hapis cezası istendi. Sanıklar suçlamaları reddederken,Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, geçtiğimiz mayıs ayında yaşamını yitirdi.
Davanın bugün yapılan duruşmasına, tutuksuz sanıklardan Öztürk Yazıcı, Haluk Özkıyıcı, Osman Nuri Biçer, Jale Demir, Oktay Hakan Öztürk, Turgay Dursun, Mustafa Yedikardeş ile Mümin Pekcan katıldı. Savcı, İbrahim Yazıcı hakkındaki davanın düşürülmesi, 4 sanığın beraat etmelerini diğer sanıkların ise 2-7 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
Mahkeme, vefat eden İbrahim Yazıcı hakkındaki davanın düşürülmesine, diğer 34 sanığın ise delil yetersizliğinden üzerlerine atılan suçlardan, beraatlerine karar verdi.
ÖZTÜRK YAZICI: AKLANDIK
Duruşma çıkışı, gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk Yazıcı, iki yılı aşkın süredir devam eden mali davadan aklandıklarını belirterek, "Keşke rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı da bu beraat kararını görseydi. Çünkü bu davada ve dava öncesi soruşturmalardan çok fazla etkilendi. Hatta başkanımızın hasta olmasına, sıhhatinin kötü etkilenmesine bu dava neden olmuştu. Dolayısıyla bu karar bizi bir kere daha duygulandırdı. Biz tamamen aklandık. Keşke başkanımız da bu günleri görseydi" diye konuştu.