BURSA, () - ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği Bursa Şubesi, Berkin Elvan için Atatürk Caddesi’nde yürüyüş yapan gruba tırmık, balta, kürek ve çapa ile saldıran kişiler ve bu kişilere karşı görevini yerine getirmediği iddia edilen polisler hakkında, Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Bursa Adliye Sarayı önünde toplanan bir grup Cumhuriyet Savcılığına suç bulunmadan önce kendilerine destek veren CHD Bursa Şubesi Başkanı Avukat Aslı Evke Yetkin ile basın açıklaması düzenledi. Aslı Evke Yetkin yaptığı konuşmada, "Dernek olarak demokratik hakkını kullananlara ve yurttaşlara yönelik olarak sopalı, tırmıklı, saldırıda bulunanlar ile açıkça görevi ihmal eden ve kötüye kullanan emniyet güçleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Yürüyüş sırasında elde edilen video ve fotoğrafları savcılığa teslim edeceğiz" dedi.
Aslı Evke Yetkin, Bursa’da yapılan yürüyüşe katılanlara gaz, su ve plastik mermi ile müdahalede bulunan, 2 kadın ağır olmak üzere birçok yurttaşın yaralanmasına sebebiyet veren birçok kişiyi gözaltına alan kolluk güçlerinin, bu kişilere sadece sözlü uyarıda bulunarak suç işlediğini söyledi. Yetkin, "Bu olay bize Haziran ayındaki Palalı saldırı olayını anımsatmıştır" dedi.
Çağdaş Hukukçular Derneği olarak hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Yetkin, tüm kamuoyunu da bu konudaki duyarlılığı arttırmaya çağırdıklarını ifade etti.

(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)