BURSA'da iki kardeşin elebaşılığını yaptığı ve işyeri kurşunlama, işadamlarından haraç isteme olaylarına karışan çeteye üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve dün mahkemeye çıkarılan 24 kişiden 10’u tutuklandı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İnegöl ilçesinde silahlı suç örgütü kurarak silahla yaralama, iş yeri ve araç kurşunlama, silahlı yağma, tehdit, benzeri eylem ve faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen an suç örgütü 18 Kasım 2013'te teknik takibe alındı. Yapılan teknik takip sonucu operasyonun yapılacağı aşamaya kadar Suça Azmettirme, İşyeri ve Araç Kurşunlama, Kasten Yaralama, Tehdit, Mala Zarar Verme gibi 7 olaya karıştıkları tespit edilen 24 kişi gözaltına alındı.
Operasyon öncesi ve operasyon sırasında şahısların işyeri ve araçları olmak üzere 36 ayrı noktada yapılan aramalarda 16 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, bir  kurusıkı tabanca, 245 tabanca fişeği, 56 av tüfeği fişeği, bir kelepçe ve 2 sustalı bıçak ele geçirildi.
Aralarında suç örgütü kurmak ve yönetmek suçundan birçok kez gözaltına alınan ve yargılanan 41 yaşındaki Erol Karataş ile kardeşi 33 yaşındaki Emrah Karataş'ın aralarında bulunduğu şüpheliler emniyetteki sorgulamalarının ardından İnegöl’de nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden iki kardeşin de aralarındıa bulunduğu 10 kişi tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.