BURSA’nın Gemlik İlçesi’nde geçen yıl girdikleri ilişki soncu dünyaya gelen bebeği öldürüp bahçeye gömdükleri öne sürülen 21 yaşındaki Ferda D., polis memuru 38 yaşındaki Murat Ç. ile Ferda D.'nin annesi 39 yaşındaki Nuray G. ve babası 45 yaşındaki Sebahattin G.'nin yargılanmalarına devam edildi. Duruşmada, suç vasfının değişebileceği gözönüne alınarak tutuklu sanıklar polis memuru Murat Ç. ile Sebahattin G.’nin tahliyelerine karar verildi. Murat Ç.’ye Bursa ve yurtdışına çıkış yasağı konuldu.
Gemlik'in Şahinyurdu Köyü'nde oturan Ferda D., geçen yıl Orhangazi'de özel bir hastanede erkek bebek dünyaya getirdi. Haziran ayında aileye telefon açıp aşı vurulması için bebeğin sağlık ocağına getirilmesini isteyen sağlık görevlileri, çelişkili ifadelerden şüphelenince polisi bilgilendirdi. Bunun üzerine polis, Ferda D. ile annesi Nuray G.'yi gözaltına aldı. Nuray G. o gün verdiği ifadede, kızının dünyaya getirdiği çocuğunun babasının, kendisiyle de ilişkiye giren Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan polis memuru Murat Ç. olduğunu iddia etti. Nuray G., doğumdan hemen sonra kucağındaki bebekle buluştuğu Murat Ç.'nin silahlı ile kendisini tehdit edip bebeği boğdurduğunu sonra da birlikte yaşadığı evlerinin bahçesine gömdüklerini kızını ise bir süre sonra başkasıyla evlendirdiğini söyledi.
Bunun üzerine Murat Ç. ile Nuray G.'nin eşi Sebahattin G. de gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan 4 şüpheli de tutuklandı.
Haklarında, Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'adam öldürmek' ve 'suç delillerini karartmak' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Duruşmada, kendisinin Ferda D. ile isteği üzerine ilişkiye girdiğini fakat bebeğin babasının kendisi olmadığını söyleyen Murat Ç. ile Sebahattin G. tahliye talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, suç vasfının değişebileceği ihtimali üzerine Murat Ç.'yi Bursa ve yurtdışına çıkma yasağı, Sebahattin G.'yi de denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanması koşuluyla tahliye etti. Heyet, Ferda D. ve annesi Nuray G.'nin tutuklularının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI