BURSA'da, kendisini savcı ve hakim olarak tanıtarak iki kişiyi dolandıran 4 kişilik çete, üçüncü işlerinde polise yakalandı. Şüphelilerin, polisin banka hesaplarına el koyduğunu bildiği için, paraları inşaatlara veya belirledikleri arazilere bırakmalarını istedikleri ortaya çıktı.
Bursa'da, cep telefonu ile aradıkları kişilere kendilerini savcı ve hakim olarak tanıtan kişiler, Merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde oturan S.G.'yi arayarak bankada bulunan hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyledi. Bu kişiler, S.G.'den, incelenmek üzere paraları bankadan alıp, aynı mahallede bulunan bir inşaatın yanındaki çalılıklara bırakmasını istedi. Bankada bulunan 8 bin lirasını çeken S.G., parayı istenilen yere bıraktı. Bir süre sonra S.G.'yi tekrar arayan dolandırıcılar kendisinden bu kez aynı yere 22 bin TL daha koymasını istedi. Başka parası olmayan S.G., bu kez kredi kartı ile kuyumcudan altın alıp bunu bozdurdu.
AKRABALARI POLİSE HABER VERDİ
Polis, akrabalarının haber vermesi sonucu S.G.'yi takibe başladı. Belirtilen yere parayı poşet içerisinde bırakan S.G. olay yerinden uzaklaşırken, çevrede önlem alan ekipler önce parayı almaya gelen Cemal D. (27) ve İsmail M.'yi (20) daha sonrada kendilerine gözcülük yapan ve yakalanacaklarını anlayınca otomobil ile kaçmaya çalışan Burak P. (18) ile Serkan A.'yı (20) yakaladı.
Suçlarını itiraf eden şüpheliler, Bursa'da son bir hafta içersinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarında oturan bir kişiden 36 bin lira, Doğanbey TOKİ'den yaşayan emekli bir kişidenn ise 75 bin TL'yi bu yöntemle aldıklarını söyledi. Şüpheliler, polisin banka hesaplarına bloke koyduklarını bildikleri için telefon ile konuştukları kişilerden paralarını inşaatlara veya boş bir araziye bırakmalarını istediklerini anlattı.
Sorgulamaları tamamlanan şüpheliler, bugün 'Dolandırıcılık' suçundan adliyeye çıkartıldı.