ÇÖKEN ÇATININ ALTINDA KALAN İTFAİYE GÖREVLİSİ YARALANDI
Bursa’nın Samanlı Mahallesi’ndeki Karesi Tekstil'e ait fabrikada çıkan yangının söndürme çalışmaları sırasında, çöken çatının altında kalan itfaiye görevlisi Salih Yaşa yaralandı. Yangının önünü kesmek için aktarma çalışmalarını yürüten ekipte yer alan Yaşa, arkadaşları tarafından enkaz altından çıkarıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Polyester malzemenin yanması nedeniyle yoğun duman oluşan fabrikada, itfaiye ekiplerine yardımcı olan işçilerden de 7’si dumandan etkilendi. İşçilere müdahale fabrika önünde bekleyen 112 Acil Servis görevlilerince yapıldı. Yangına ilk müdahale sırasında 2 itfaiye eri de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı.
İLK ÇIKAN BÖLGEDE TUTULMAYA ÇALIŞILIYOR
Bu arada, yangını söndürme çalışmalarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden gelen itfaiye ekipleri de katıldı. Yangının 80 bin metrekarelik bir alana kurulu fabrikanın diğer bölümlerine sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun gayret sarf ediyor. Ekipler, yangını ilk başladığı 3 bin metrekarelik bölümde tutarak söndürmeye çalışıyor.
Öte yandan, yangın haberi alarak bölgeye gelen vatandaşların yangından ve dumandan etkilenmelerinin önüne geçmek amacıyla Jandarma Komando ekipleri tarafından fabrika çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.