Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN / BURSA, () - BURSA- İstanbul Karayolu kenarında bulunan ve şeftali satışı yapılan tezgahlar, yasak olduğu gerekçesi ile jandarma ve zabıtanın müdahalesi ile yıkıldı. Yıkım sırasında tezgah sahiplerinin karşı çıkması sonucu arbede yaşandı.
Bursa- İstanbul yolu üzerinde, Dürdane Rampası Mevkiinde yol boyunca açılan çadır ile 19  şeftali tezgahı, yasak olduğu gerekçesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kaldırılmak istendi. Geçen hafta zabıta ekiplerince uyarılan satıcıların tezgahlarını kaldırmaması üzerine, jandarma ve zabıta ekipleri bugün tezgahların bulunduğu bölgeye gitti. Tezgah sahiplerinin yıkıma izin vermemesi ve tepki göstermesi üzerine arbede yaşandı. Bazı satıcıların, yıkımı yapacak olan kepçelerin önünde durup, üzerine çıkması sonucu jandarma müdahale etti. Bu sırada bazı satıcılar, Bursa- İstanbul karayolunu oturarak araç trafiğine kapatmak istedi. Jandarma kendilerine engel olurken, bir kişi ise baygınlık geçirip yere düştü.
'AK PARTİ'YE OY VERDİK'
Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdür Vekili Mustafa Mutlu’ya tepki gösteren  satıcılar "AK Parti’ye oy verdik. Bugün kimse yanımızda değil. Ekmek paramızı kazanıp, çocuklarımızı buradan kazandığımız paralar ile büyütüyoruz. Tezgahlarımızı yıkınca onlara kim bakacak?" dediler.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdür Vekili Mustafa Mutlu, 2008 yılından bu yana tezgahların kaldırılması için satıcıları uyardıklarını söyledi. Mutlu, köyde yaşayan kişilere  satmaları için özel yer yaptıklarını açıkladı.
'BİZİMLE KİMSE GÖRÜŞMEDİ'
55 yıldır aynı yol üzerinde satış yaptıklarını söyleyen Hasan Alan ise, "Türkiye’nin her tarafında olan şeftali tezgahları niye burada yıkılıyor? Çaldığımız kapılar üzerimize kapanıyor. Belediye Başkanı, Vali bizimle görüşmedi. Zabıta Müdürü Mahmut Turna’ya yönlendirdiler. Bizimle görüşmedi. Buraya da gelmedi. Bize yıkım için belediye kararını getirmediler. 20 kişi aileleri ile birlikte buradan ekmek yiyor" diye konuştu.
Sedat Hiçdurmaz da, Zabıta Müdürü’nün kendilerinden rüşvet istediğini iddia ederek, dertlerini kimseye anlatamadıklarını vurguladı.
KEPÇEYE ŞEFTALİ ATTILAR
Kepçenin tezgahlarını yıkmasını engelleyemeyen satıcılar, çadırlarını toplayarak bazı tezgahları kendileri yıktı. Satıcıları beklemeyerek tezgahları yıkan kepçe aracına taş ve şeftali atan satıcılar sattıkları şeftalileri de yola döktü. 19 tahta tezgahın yıkılmasının ardından zabıta ekipleri ve jandarma olay yerinden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI