Hüseyin TÜCCAR- Mehmet İNAN/ BURSA, () - BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde Mutlular İlköğretim Okulu'nda oy kullanımı sırasında, okul önünde bulunan bazı partililerin, seçmenleri yönlendiriyor iddiası üzerine bu kişilerin görüntülerini çekmek isteyen CHP'nin Osmangazi İlçe Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri, bu kişiler tarafından saldırısına uğradıklarını öne sürerek polisten yardım istediler. Olayı görüntülemek isteyen bazı gazeteciler dövüldü, saldırganlar tarafından alınan bir basın mensubunun elinden zorla alınan kamera ise bulunamıyor.
Osmangazi İlçesi Mutlular İlköğretim Okulu'nda oy kullanma işlemleri devam ederken, iddiaya göre, okul önünde yakalarında bir partiye ait tanıtım kartı asılan kişilerin, seçmenleri yönlendirdiğini gören CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca ve bazı yönetim kurulu üyeleri bu kişilerin uzaklaştırılmasını istedi. Kendisine yardımcı olunmadığını öne sürerek, bu kişilerin görüntüsünü çekmek isteyen İsmet Karaca ve arkadaşları, saldırıya uğradı. Yaşanan arbede sırasında, dayak diyen İsmet Karaca ve Yılmaz Bıçak ile diğer yönetici arkadaşları görevliler tarafından bir sınıfa getirilip burada koruma altına alındı. Bu sırada cep telefonu ile polis ve CHP il yönetimini arayan CHP İlçe Başkanı yardım istedi.
Kalabalığın artması sonucu Bursa Emniyet Müdürlüğü okula çevik kuvvet ekipleri gönderdi. Olayı öğrenince Mutlular İlkokulu'na giden gazeteciler de saldırıya uğradı. Kalabalıktaki kişiler Cihan Haber Ajansı Muhabiri Fatih Karakılıç'ın kamerasını alıp kaçarken, İHA Muhabiri Abdullah Çibir ise gözüne aldığı yumruk darbeleriyle yaralandı. Olaylar, çevik kuvvetin Mutlular İlkokulu'na gelmesi sonucu yatıştırılırken, kaybolan kamera ise bulunamadı.
CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, "Ben okulları rutin olarak geziyordum. Partili görevlilerinin seçmenleri yönlendirdiğini görünce bu kişilerin engellenmesi için sandık görevlilerinden ve okul yönetiminden yardım istedi. İlgilenmediler. Bende kendilerinin fotoğraflarını çekerken olanlar oldu. Canımızı zor kurtardık" dedi. Bu arada, Bursa Gazeteciler Cemiyeti basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınayarak, kaybolan kameranın bulunması için yazılı açıklama yaptı.

HT,Mİ (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)