Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'da, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 3 şüpheliyi takibe alan polis, sentetik uyuşturucunun bir türü olan 132 gram metamfetamin ele geçirdi. Uyuşturucu maddeyle ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen 3 kişiyi savcılıktan alınanan izin sonrası takibe aldı. Ekipler, önceki gün Merkez Yıldırım İlçesi Kazımkarabekir Mahallesi'nde caddede yürüyen bu kişileri gözaltına aldı. Bu kişilerin üst aramalarında piyasa değeri 40 bin TLa olan 132 gram sentetik uyuşturucu madde olan metamfetamin ele geçirdi. Gözaltına alınan İ.S., İ.D. ve M.A., sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.
METAMFETAMİN NEDİR?
Yeşil reçeteyle satılan ilaçlarda da bulunan, yasadışı sentetik uyarıcı madde olan metamfetamin, sentetik uyuşturucular arasında en tehlikelisi olarak biliniyor. Metamfetamin, uyuşturucu bağımlıları arasında 'MET' olarak tanımlanıyor. Kristal görünümlü olan ve kısa sürede ölüme götüren bir madde olan metamfetamin, bağımlılarını, adeta çürüterek öldürüyor. Narkotik Büro Amirliği ekipleri piyasada 0.2 gramı 50-60 TL arasında satılan sentetik uyuşturucuların en tehlikelisi olarak bilinen metamfetamin isimli uyuşturucu maddeye karşı gençleri uyarıyor.

HT(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)