123 KİŞİ HASTANELERE BAŞVURUDA BULUNDU
Bursa’da korkuya neden olan ve daha sonra çimento fabrikasından kaynaklandığı ortaya çıkan kokuyla ilgili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ yazalı açıklama yaptı.
Baştuğ, gaz kokusunun nedeninin etilmerkaptan olduğunu vurgulayarak, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil servisine toplamda 112 öğrenci başvurusu olduğunu söyledi. Hastaların tedavisi yapılanların taburcu edilmeye başlandığını belirten Baştuğ, öğrencilerin çoğunun zehirlenme şikâyetinden değil, panik nedeniyle müracaat ettiğini kaydetti.
Baştuğ, çimento fabrikasında ortaya çıkan etilmerkaptan gazından zehirlenen 8 fabrika işçisinin de Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine transferinin sağlandığını kaydetti.
Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne de 3 hasta başvurusunun olduğunu ve hastaların derhal tedavi altına alındığını söyleyen Baştuğ, tüm hastaların kontrol altına alındığı ve ciddi bir zehirlenme vakasının gözlemlenmediğini sözlerine ekledi.
BURSA ÇİMENTO’DAN AÇIKLAMA
Kokunun kaynağı olduğu belirlenen Bursa Çimento da yazılı açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan atık bertarafı ile ilgili lisansları kapsamında, kapsamında 19 Mart 2014 tarihinde 08 01 13 boya çamuru kodlu malzemeler alternatif yakıt olarak kullanılmak üzere firmaya varillerle giriş yaptığı belirtilen açıklamada, “20 Mart 2014 tarihinde malzemeler bertaraf edilmek üzere açıldığı esnada, bir varil saydam görünümlü farklı malzeme yoğun kokusuyla farkedilmiş ve akabinde hemen malzemenin üzeri koku sızdırmayacak şekilde kapatılmıştır. Lisanslı olarak kullanımımızda olmayan bir malzeme olduğu anlaşılmıştır. Olay üzerindeki incelemeler halen devam etmektedir. İnisiyatifimiz dışında gelişen bu durumdan dolayı kamuoyuna üzüntülerimizi bildiririz” denildi.

NG(FK/AAA)