BURSA kapalı tutulduğu bahçeden kaçan, yetiştirilmesi yasak olan 'Dogo Argentino' cinsi köpek dehşet saçtı. Çevredeki tavuklara saldıran köpek, daha sonra Emin Emini’ye ait 40 koyunluk sürüye daldı. Bir koyunu boğazından yakalayan köpek, çevredekilerin taş atması sonucu bırakarak sokak aralarına kaçtı. Can çekişen koyun telef olmaması için kesildi. Köpeğin yarattığı panik sonucu olay yerinin bitişiğinde bulunan Kırcılar Ticaret Meslek Lisesi’nin kapıları okul yönetimi tarafından kapatılarak, öğrencilerin 20 dakika okuldan çıkmasına izin verilmedi. Polis ve vatandaşların uzun süre aradığı köpek ise, bütün uğraşlara rağmen bulunamadı.
Olay, dün merkez Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Mahallesi Kestane Sokak’ta meydana geldi. Sami Güner’e ait olduğu bildirilen yetiştirilmesi yasak 'Dogo Argentino' cinsi köpek, tutulduğu bahçeden kaçarak boş arazide bulunan tavuklara saldırdı. Çok sayıda tavuğu öldüren köpek, daha sonra aynı arsada otlayan Emin Emini’ye ait 40 koyunluk sürüye daldı. Bir koyunu boğazından yakalayan köpek, vatandaşların attığı taşlar sonucu bırakarak sokak aralarına kaçtı. Can çekişen koyun telef olmaması için vatandaşlar tarafından oracıkta kesildi.
OKULUN KAPILARI KAPATILDI
Köpeğin yarattığı panik sonucu olay yerinin bitişiğinde bulunan Kırcılar Ticaret Meslek Lisesi nin kapıları okul idaresi tarafından kapatılarak öğrencilerin 20 dakika okuldan çıkmasına izin verilmedi. Polis ve vatandaşların uzun süre aradığı köpek bütün uğraşlara rağmen bulunamadı.