BURSA’da, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) kurulacak termik santralin zararlarını anlatmak için bölgeye yakın olan Panayır mahallesinde, sivil toplum örgütleri ve akademik oda temsilcilerinin katıldığı panel düzenlendi.
Panayır Mahallesi sakinlerinin ilgi gösterdiği Panelde Kimya Mühendisleri Bursa Şube Başkanı Mehmet Kırka, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç.Dr. Ertuğrul Aksoy, Uludağ Üniversite Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alparslan Türkan ve Doğa-Der Bursa Şube Başkanı Murat Demir birer konuşma yaptı.
Murat Demir, Doğa-Der olarak kurulması planlanan santrale karşı mahalle sakinlerinin yanında olacaklarını belirterek, mahalleliye birlikte hareket etme çağrısı yaptı.
Bu konuda pes edilmemesi gerektiğini söyleyen Demir, "’Bizim gücümüz nedir ki? Onlar çok güçlü, onlar sanayici, onlar karar verici. Ya, 'bizim gücümüz onlara yetmez’ deyip susup bu kadere razı geleceğiz, çocuklarımıza, geleceğimize zehirli bir Bursa bırakacağız. Ya da, 'Hayır Bursa sizden değil bizden ibarettir torunumuza tertemiz yaşanılabilir bir Bursa bırakacağız diyeceğiz' Biz bunları size anlatmak için buradayız" dedi.
Paneldeki diğer konuşmacılar da kömürle çalışacak santralin çevre ve insana vereceği zararları anlatarak, vatandaşların sorularını yanıtladılar.

FOTOĞRAFLI