BURSA, () - BURSA'da evlere, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı, bin alarm cihazı ücretsiz dağıtılacak.
Karbonmonoksit gazından zehirlenmelerin yoğun yaşadığı Bursa'da, Bursagaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) işbirliği ile bin alarm cihazı ücretsiz dağıtılacak. Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, doğalgaz ve katı yakıtlı evlerde karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat çekti. Zehirlenme olaylarını erkenden tespit edip, ev sakinlerini uyaran karbonmonoksit alarm cihazlarının önemine vurgu yapan Tola, kampanyanın amacının farkındalığı attırmak olduğuna söyledi.
Baca gazı zehirlenmelerinin nedenlerini ortaya koymayı ve zehirlenmelerin önüne geçmeyi amaçladıklarını aktaran ENVERDER Bursa Şube Başkanı Dr. Mustafa Uysal da yakıtların uygunsuz kullanımından dolayı ortaya çıkan gazı insan burnunun hissedemeyeceğini söyledi. Uysal, "Bu zehirli gazı takip eden ve onu yakaladığında uyarı veren karbonmonoksit cihazları var. 40-50 TL gibi maliyetlere mal olan bu cihazlar olası zehirlenmelerin önüne alarm vererek geçiyor. Düzenlediğimiz kampanya ile Bursa'da bin adet cihazı ücretsiz dağıtacağız" diye konuştu.
'İnsanlar ölmesin enerjimiz bitmesin' kampanyası kapsamında, ilk olarak merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Alacahırka ve Teleferik mahallerindeki ailelere cihaz dağıtımı yapılacak.

SÇ(FK/CK) (FOTOĞRAFLI)